Sidebar

Naujienos

vizitas 04 Nuotraukoje iš kairės: prof. Algirdas Tamošiūnas, prof. Vytautas Kasiulevičius, prof. Dalius Jatužis, dr. Audrius Šimaitis, prof. Natalja Istomina, dr. Aleksas Pikturna / MF archyvo nuotr.

Vilniaus universiteto Medicinos fakultete (VU MF) apsilankė Klaipėdos universiteto ligoninės (KUL) vadovas dr. Audrius Šimaitis. Čia jis ne tik prisiminė studijų metus. „Iš išorės rodos pasikeitimų nedaug .... bet viduje ... visiška transformacija iš prastai sovietiniai laikais prižiūrimo pastato į gražaus, modernaus, tvarkingo ir šiuolaikiniams poreikiams pritaikytą įstaigą, tuo pačiu išlaikant kelių šimtmečių Medicinos fakulteto dvasią”, - po apsilankymo savo socialiniuose tinkluose rašė KUL vadovas. Čia jis susitiko su dekanu prof. Daliumi Jatužiu bei jo komanda aptarti rezidentūros bei Išplėstinės praktikos slaugos magistro studijų plėtros galimybių Klaipėdos universitete.

„Šiandien norėčiau kalbėti apie tai, ką galima padaryti, kad Klaipėdos universitete atsirastų savarankiškas rezidentų rengimo centras. Suprantu, kad prašau gabalo pyrago, kuris iki šiol buvo dalinamas tik į dvi dalis, bet mano manymu, šis klausimas svarbus visiems“ – teigė Audrius Šimaitis. Svečio iniciatyva, atsižvelgiant į tai, kad šiuo metu Klaipėdos universitetinėje ligoninėje dirba tik 6 rezidentai, o Lietuvos sveikatos mokslų universiteto klinikose ir VUL Santaros klinikose dirba po keletą šimtų rezidentų, buvo aptartos galimybės bei poreikis dalį rezidentūros programų rengti ir Klaipėdoje.

vizitas 03  Susitikimo akimirka / MF archyvo nuotr.

VUL Santaros klinikos yra itin populiari vieta rezidentūros studijoms. „Pastaruoju metu stebime vis didėjantį LSMU absolventų skaičių, kurie renkasi rezidentūros studijas atlikti sostinėje. Galbūt dalį rezidentūros programų, ypač tokių kaip šeimos medicina ar vidaus ligų medicina, kur kasmet priimama po keliasdešimt rezidentų, o gero galima būtų skaidyti“, - kalbėjo prof. Daius Jatužis.

Taip pat buvo kalbėta apie Išplėstinės praktikos saugos magistro studijų programos įdiegimo Klaipėdos universitete poreikį. Anot, dr. Audriaus Šimaičio, ligoninėse matomas akivaizdus slaugytojų trūkumas, todėl dalį darbų, kuriuos tikrai galėtų atlikti slaugytojai, tenka dirbti gydytojams. Dėl šios priežasties didėja gydytojų krūvis ir atsiranda visos su tuo susijusios pasekmės. „Šiuo metu Lietuvoje trūksta 2000 slaugytojų, tai gąsdinantis skaičius. Todėl dar viena kvalifikuotus slaugos specialistus rengianti įstaiga Lietuvoje reikalinga. Sveika, pozityvi konkurencija, skatina tobulėjimą, iš to galime visi laimėti“ – teigė MF Sveikatos mokslų instituto direktorė prof. Natalja Istomina.

Fakultetas

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku