Sidebar

Naujienos

 53480100964_393b247c6f_k.jpgDoc. dr. Rūta Vosyliūtė / MF archyvas

Nuo 2024 m. sausio 2 d. darbą pradėjo Edukacijos ir partnerystės skyriaus vadovė doc. dr. Rūta Vosyliūtė.

Doc. dr. Rūta Vosyliūtė mokslinį daktaro laipsnį įgijo 2015 m. Lietuvos sveikatos mokslų universitete (LSMU). Disertacinis darbas buvo įvertintas mokslo akademijos premija. Stažavosi Jungtinėse Amerikos Valstijose bei Ispanijoje.

2010-2021 m. doc. dr. Rūta Vosyliūtė dirbo Lietuvos sveikatos mokslų universitete, kuriame vadovaudama įvairiems projektams ir moksliniams tyrimams, aktyviai įsitraukdama į Studijų ir Mokslo centrų veiklas, įgavo vadovaujamo darbo patirties.

Studijų centre vykdė vadovo pavaduotojos inovacijoms ir edukacijai pareigas, buvo atsakinga už LSMU atstovavimą nuotolinių studijų srityje, nuotolinių studijų įgyvendinimo ir plėtros rezultatų viešinimą; su edukacija susijusių projektų įgyvendinimą; su studijų procesu susijusios analitinės pagalbos teikimą; edukacijos, mokslo plėtros ir gerųjų praktikų diegimo universitete plėtrą; universiteto dėstytojų edukacinės kompetencijos tobulinimo veiklų vykdymą; universitete dirbančių dėstytojų ir edukacijos procese dalyvaujančių darbuotojų profesinių gebėjimų atnaujinimo ir nuoseklios kompetencijos plėtotės užtikrinimą.

Nuo 2022 m. birželio mėnesio dr. Rūta Vosyliūtė pradėjo dirbti docentės pareigose Vilniaus universiteto Medicinos fakultete, Anatomijos, histologijos ir antropologijos katedroje.

Be minėtų veiklų, doc. dr. Rūta Vosyliūtė yra Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto atstovė Lyčių lygybės koordinatorių tinklo komandoje. Taip pat „Europos horizonto“ veiksmų grupės „Kultūra, kūrybiškumas ir įtrauki visuomenė“ ir Europos mokslo tarybos (ERC) patariamųjų darbo grupių narė Lietuvos mokslo taryboje (LMT).

Pasak doc. dr. Rūtos Vosyliūtės, į Edukacijos ir partnerystės skyriaus vadovės pareigas ji ateina turėdama konkretų tikslą – „įkvėpti fakulteto bendruomenę nuolatos tobulėti“. Aktyvi, kupina naujų idėjų bei energinga mokslininkė sako, kad siekiant maksimalios profesinės naudos ir sėkmės, svarbu atidžiai pasirinkti priemones“. „Švietimo organizacijoje profesinis tobulėjimas ir bendradarbiavimas yra vieni iš pagrindinių sėkmės garantų, o nuolatos tobulėjančiam specialistui, pasitelkus skaitmenines technologijas atsiveria visos galimybės siekti geresnių rezultatų ir skatinti švietimo bendruomenės narius ne tik mokyti, bet ir mokytis“, – įsitikinusi docentė. Pasak doc. dr. Rūtos Vosyliūtės, kritiškas savo žinių ir veiklos vertinimas identifikuojant trūkstamus gebėjimus leidžia numatyti tobulėjimo kryptis, o bendradarbiavimas leidžia dalintis idėjomis, patirtimi ir resursais, kuriuos galima panaudoti naujovių kūrimui: „Bendradarbiavimas organizacijoje padeda kuriant komandas, kurios galėtų tapti naujų tyrimų, projektų ir eksperimentų iniciatorėmis. Tad linkiu bendruomenės nariams būti atviriems bendradarbiavimui, naujovėms ir pokyčiams.“

Fakultetas

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku