Sidebar

Naujienos

Informuojame, kad studijos Vilniaus universitete 2023–2024 mokslo metų pavasario semestre vyks kontaktiniu būdu. 

Planuodami studijas Medicinos fakultete ir siekdami užtikrinti sklandžią jų eigą, atkreipiame dėmesį į keletą svarbių dalykų:

Studijas vykdysime tęsdami 2023–2024 m. m. rudens semestre nusistovėjusią praktiką, kuri leido efektyviau naudoti auditorijų resursus bei išlaikyti kokybišką dėstytojų ir studentų santykį.

Paskaitos vykdomos nuotoliniu/mišriu būdu:

  • Iš anksto įrašytos paskaitos (įrašų nuorodos įkeltos VMA). Įrašų nuorodos laikomos VMA iki dalyko/modulio studijų pabaigos (iki galutinio atsiskaitymo ir jo perlaikymo datos). Iš anksto įrašytų paskaitų nuorodos patalpintos VMA iki VU MF užsiėmimų tvarkaraštyje nurodytų atitinkamų paskaitų pradžios.
  • Realiu tvarkaraštyje nurodytu laiku (MS Teams platformoje) vykstančios paskaitos arba paskaitos yra iš anksto įrašytos ir įrašų nuorodos įkeltos VMA (išskyrus pirmąją semestro paskaitą).
  • Realiu laiku vykusių MS Teams platformoje paskaitų įrašų nuorodos patalpinamos VMA ir laikomos iki atitinkamo dalyko/modulio pabaigos. Jeigu dalykas/modulis tęsiasi du semestrus, paskaitų įrašų nuorodos ir kita metodinė medžiaga dalyko/modulio VMA kurse laikoma visą dalyko studijų laikotarpį (abu semestrus iki galutinio atsiskaitymo ir jo perlaikymo datos).

Nuorodos į nuotoliniu būdu vykdomas paskaitas bei kita prisijungimui būtina informacija (prisijungimo kodai ir pan.) skelbiami iš anksto (ne vėliau nei 1 d. d. iki paskaitos pradžios) VMA.

  • Pirmoji kiekvieno dalyko/modulio paskaita skaitoma gyvo kontakto būdu auditorijoje arba realiu laiku MS Teams platformoje, apie tai informavus studentus. Pirmosios paskaitos metu studentai supažindinami su dalyko/modulio aprašu, studijų eiga, vertinimo kriterijais ir metodais, dalyke naudojamais literatūros šaltiniais ir elektroninėmis duomenų bazėmis bei atsakoma į studentams kilusius su dalyko studijomis susijusius klausimus. Pirmosios paskaitos vaizdo įrašo nuoroda, kaip ir kitų paskaitų įrašų nuorodos, talpinama VMA. Jei pirmoji paskaita vyksta auditorijoje, kurioje nėra galimybės daryti tiesioginio įrašo, paskaitoje pateikta informacija apie dalyko studijas turi būti apibendrinta ir taip pat talpinama VMA. 
  • Tvarkaraštyje turi būti nurodyta paskaitos laikas, vieta ir forma. Jei pirmoji paskaita numatyta auditorijoje, tvarkaraštyje turi būti nurodytas auditorijos adresas. 

Seminarai ir pratybos vykdomi kontaktiniu būdu, išskyrus tuomet kai seminare taikomi mišraus mokymosi metodai (pvz.: kompiuterinės simuliacijos). 

Visi atsiskaitymai (tarpiniai ir galutiniai) 2023–2024 m. m. pavasario semestre planuojami fizinio kontakto būdu, nebent to daryti neleis epidemiologinė situacija.

2023–2024 m. m. egzaminų perlaikymas vyks fizinio kontakto būdu.

Visi praktiniai užsiėmimai (laboratoriniai ir praktikos darbai, pratybos, praktika) vykdomi kontaktiniu būdu.

Lengvos ir malonios darbų pradžios, 

Studijų skyrius

Fakultetas

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku