Sidebar

Naujienos

 2024_02_01_Katažyna_Polubinska-560.jpg„Baltic Sandbox Ventures“ Demo Day / K. Polubinska nuotr.

Šių metų vasario 1 d. įvyko „Baltic Sandbox Ventures“ kartu su partneriais – Vilniaus universiteto Medicinos fakultetu (VU MF), Gyvybės mokslų centru (GMC) ir VUL Santaros klinikomis – organizuotas 4-osios inkubavimo programos renginys „Demo Day“. 

2 mėnesius vykdytoje inkubavimo programoje dalyvavo daugiau nei 70 mokslininkų ir verslo profesionalų iš gyvybės, medicinos mokslų ir giliųjų technologijų (angl. deep tech) sričių, taip pat – inovacijomis moksle besidomintys entuziastai. Patyrusi „Baltic Sandbox Ventures“ ekspertų komanda, įvertinusi technologinius verslo idėjų aspektus, suteikė dalyviams individualizuotas konsultacijas, kurios galėtų padėti atskleisti komercinį mokslu pagrįsto startuolio potencialą bei pasirinkti teisingą verslo plėtros strategiją, skyrė praktines užduotis, dalinosi sukauptomis žiniomis ir patirtimi. 
 
Baigiamojo renginio „Demo Day“ metu dalyviai pristatė bei klausėsi pranešimų įvairiausiomis temomis – nuo novatoriškų imunoterapijų iki dirbtinio intelekto valdomų infekcinių ligų diagnostikos priemonių. Viso buvo galima išgirsti 20 trumpųjų pristatymų (angl. pitch) apie hipotezių testavimu grindžiamų inkubacijos programų rezultatus. „Demo Day“ renginio pabaigą vainikavo neformalios diskusijos ir ryšių mezgimas tarp „Baltic Sandbox“ bendruomenės narių. Renginio metu ypač daug dėmesio skirta tarpdisciplininio bendradarbiavimo sveikatos priežiūros srityje potencialo aptarimui.
 
2024_02_01_Katažyna_Polubinska-103.jpgMF dekanas prof. Dalius Jatužis / K. Polubinska nuotr.
 
VU Medicinos fakultetą renginyje atstovavę ir pranešimus skaitę mokslininkai: dokt. Rūta Morkūnienė („ProNeoMetrics – Combines professionalism and a focus  on neonatal metrics for better newborns growth and health“), doc. dr. Marija Jakubauskienė („Optogene – Portable pocket-sized device for diagnostics of bacteria and viruses based on PCR testing from saliva“), gyd. dr. Rokas Šerpytis („CORE AI – take a selfie to save a life“) ir doc. dr. Karolis Ažukaitis („Soft Hc – Blood pressure monitoring solution for children“).
 
„Inovacijoms reikalingos ne vien žinios, bet ir įkvėpimas, lankstumas, gebėjimas bendradarbiauti, kryptingumas. Kuriant inovacijas tenka susidurti su nemažai techninių ir teisinių barjerų, o ir moksle ne visada iš karto pavyksta rasti atsakymus. Vis tik pirmieji žingsniai – labai svarbus pasiekimas. Noriu pasveikinti visus dalyvius – tikiu, kad didelių pasiekimų būsiąs dar ne vienas“, – sveikinimo žodį susirinkusiems tarė Medicinos fakulteto dekanas prof. Dalius Jatužis.
 
2024_02_01_Katažyna_Polubinska-506.jpgRūta Morkūnienė / K. Polubinska nuotr.
 
„Baltic Sandbox Ventures“ 7 savaičių trukmės inkubacinėje programoje aiškinomės, kaip pritaikyti savo klinikinės praktikos ir akademinių tyrimų įžvalgas verslumo srityje. Išsigryninti ir pristatyti savo mokslu pagristą verslo idėją tokiai kompetentingai auditorijai per 5 minutes buvo nemažas iššūkis. Džiaugiuosi, kad dalyvavau ir praplėčiau žinias apie verslą ir galimą jo sinergiją su mokslu“, – įspūdžiais po renginio pasidalino MF Biomedicinos mokslų instituto Anatomijos, histologijos ir antropologijos katedros doktorantė gyd. Rūta Morkūnienė.
 
„Dalyvavimas „Baltic Sandbox“ inkubavimo programoje buvo labai vertinga patirtis. Mūsų komanda CORE AI pristatė novatorišką idėją – kaip diagnozuoti aterosklerozę iš veido nuotraukų.  Programos metu gavome išsamų supratimą apie verslo vystymą, startuolių verslo modelius, galimus finansavimo šaltinius, pardavimo ir verslo plėtros strategijas. Šios žinios – labai svarbios ir suteikė mums reikiamus įrankius bei kryptį, kaip galima paversti mokslinę idėją gyvybingu verslu“, – apie renginį pasakojo dr. Rokas Šerpytis. 
 
--
 
„Baltic Sandbox Ventures“ – regiono pirmasis rizikos kapitalo fondas, besispecializuojantis deep tech srityje. „Baltic Sandbox Ventures“ rūpinasi giliųjų ir gyvybės mokslų ankstyvos stadijos startuoliais, verslais, kurie prioretizuoja technologijas bei intelektinę nuosavybę, ankstyviausios stadijos antrepreneriais, sudaro galimybę šiems dalyvauti įvairiuose inkubatoriuose ir spartinimo programose, suteikia stipendijas ir investuoja.

Fakultetas

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku