Sidebar

Naujienos

 LINEŠA-edit.jpgProf. Natalja Istomina ir LINEŠA vadovas Valdas Jankauskas / Asm. archyvo nuotr.

Š. m. vasario 12 d. Vilniaus universiteto Medicinos fakultete (VU MF) apsilankė Lietuvos neformaliojo švietimo agentūros (trump. LINEŠA) vadovas Valdas Jankauskas su komanda. Juos priėmė MF Sveikatos mokslų instituto direktorė prof. Natalja Istomina. Susitikimas buvo skirtas bendradarbiavimo galimybių aptarimui.

„Mus domina galimybė įsitraukti į bendrus projektus su Vilniaus universitetu keliose srityse, susijusiomis su socialinėmis emocinėmis kompetencijomis, sveika gyvensena ir tvaria mokykla“, – kalbėjo Valdas Jankauskas. Anot jo, Vilniaus universiteto mokslininkai savo žiniomis ir kompetencijomis galėtų gerokai sustiprinti agentūros veiklas. „Šiuo metu esame įsipareigoję tapti tvaresniais ne tik mokyklų, bet ir savo pačių atžvilgiu. Šio tikslo siekiame rodydami asmeninį pavyzdį“, – kalbėjo LINEŠA vadovas.

Pagal planuojamus pokyčius, iki 2030 m. visos Lietuvos mokyklos turi tapti tvarios. Pasak prof. Nataljos Istominos, Medicinos fakulteto mokslininkai tikrai galėtų prisidėti prie dalies tvarumo klausimų sprendimo. „Didesnes kompetencijas, be abejo, turime socialinės emocinės sveikatos, sveikos gyvensenos, sveikos mitybos, patyčių prevencijos srityse. Čia galėtume telkti savo bendruomenės narių žinias, taip prisidėdami prie neformaliojo švietimo kompetencijų auginimo, pirmiausia, mokytojų, o vėliau – ir mokinių tarpe“, – teigė profesorė. Susitikimo metu susitarta dėl bendradarbiavimo ir bendrų projektų ateityje.

Fakultetas

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku