Sidebar

Naujienos

Valstybės atkūrimo dienos proga Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda įteikė valstybės apdovanojimus už nuopelnus Lietuvai ir už jos vardo garsinimą pasaulyje.

Pradėdamas iškilmingą apdovanojimų ceremoniją Prezidentas priminė, kad vienas Nepriklausomybės Akto signatarų Petras Klimas apie Vasario 16-ąją yra rašęs, kaip apie dieną, kai Lietuvos Taryba, „bendrais Lietuvos reikalais vedina, vėl suėjo į tvirtą vienybę“.

„Šiandien mes tarsi naujai atrandame valstybės atkūrimo jaudulį. Visi kartu ne tik žodžiais, bet ir veiksmais išreiškiame tikėjimą, kad nuoširdus bendrystės jausmas visada pranoks mūsų skirtumus ir padės mums siekti bendrų tikslų. Taip, kaip tikėjo Petras Klimas, asmeniškai daug prisidėjęs, kad 1918 metų pradžioje būtų pasiektas kritiškai svarbus Lietuvos Tarybos narių sutarimas“, – sakė šalies vadovas.

Prezidento teigimu, valstybės atkūrimo diena parodo, koks svarbus mūsų bendras pasirengimas dirbti Lietuvai, ją stiprinti ir garsinti jos vardą visame pasaulyje. Pasak šalies vadovo, neatsitiktinai būtent Vasario 16-ąją tradiciškai įteikiami valstybės apdovanojimai tiems Lietuvos ir užsienio valstybių piliečiams, kurie savo darbais prisideda prie mūsų šalies augimo, klestėjimo ir jos žmonių gerovės, taikių ir produktyvių tarptautinių ryšių plėtros. Kiekvienais metais turime progą įsitikinti, kad šiandienos pasaulyje nesame vieniši – turime daugybę partnerių, sąjungininkų ir draugų.

„Noriu ištarti nuoširdų ačiū visiems ir kiekvienam, kas rūpinatės bendrais Lietuvos reikalais ir daugelio iššūkių akivaizdoje kuriate mums taip reikalingą vienybę. Vienybę, kuri taip įspūdingai peržengia mūsų šalies ribas ir sujungia Lietuvą su bendraminčiais visame pasaulyje. Tegul Jūsų visų darbai tampa įkvepiančiu pavyzdžiu ir visuomet liudija šviesos pergalę prieš tamsą!“, – susirinkusiems Prezidentūros Baltojoje salėje sakė šalies vadovas.

Vasario 16-osios proga paskelbtu dekretu Prezidentas apdovanojo 89 Lietuvos Respublikai nusipelniusius žmones, tarp jų – 2 VU Medicinos fakulteto bendruomenės nariai.

crop 800x500 rdackus dsc 1124Nuotraukoje: doc. dr. Robertas Badaras ir LR prezidentas Gitanas Nausėda.

Lietuvos Didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino kryžiumi apdovanotas -

Doc. dr. Robertas Badaras – už toksikologijos mokslo sklaidą, už aktyvią įvairių visuomenės grupių šviečiamąją veiklą, reikšmingai prisidedančią prie priklausomybių prevencijos Lietuvoje.

crop 800x500 rdackus dsc 1770Nuotraukoje: doc. dr. Ieva Plikusienė ir LR prezidentas Gitanas Nausėda.

Lietuvos Didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino medaliu apdovanota -

Doc. dr. Ieva Plikusienė – už aukščiausio tarptautinio lygio biotechnologijos tyrimus svariai prisidedančius prie mokslo pažangos įvairiose srityse, už Lietuvos vardo garsinimą pasaulyje.


Didžiuojamės ir sveikiname!

 

Informacija: https://lrp.lt/lt
Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarijos nuotraukos/ Robertas Dačkus

Fakultetas

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku