Sidebar

Naujienos

20240216 030 Vasario 16-osios minėjimas prie dr. J. Basanavičiaus paminklo / MF archyvo nuotr.

Tęsdama kasmetinę tradiciją, VU Medicinos fakulteto bendruomenė Lietuvos valstybės atkūrimo dieną pradėjo susitikimu prie dr. Jono Basanavičiaus paminklo (Rasų kapinėse). Šiemet ir vėl susirinko gausus būrys patriotiškai nusiteikusių Medicinos fakulteto atstovų – senjorų, profesorių, administracijos darbuotojų, studentų.

Susirinkusiuosius pasveikino Vilniaus universiteto rektorius prof. Rimvydas Petrauskas. Jis, kaip ir dera istorikui, pradžiugino susirinkusius įdomiais faktais ir rečiau minimomis istorijos detalėmis.

Medicinos fakulteto dekanas prof. dr. Dalius Jatužis priminė, kad nuoseklus tradicijų puoselėjimas ir meilė Lietuvai yra vienos iš svarbiausių vertybių, o „noras kasmet susiburti ir bendruomeniškai paminėti Lietuvos valstybės atkūrimo dieną yra puikus įrodymas, kad galime ne tik kartu dirbti, bet ir švęsti“.

Akimirksniu prabėgusį susitikimą užbaigė dainos mylėtojų klubo mišraus choro „Alumni Vilnensis“ ir VUL Santaros klinikų choro atliekami kūriniai. Skambant nuostabių choristų balsams, medikai pasklido po Vilnių, dalyvaudami kituose miesto šventiniuose renginiuose.

Fakultetas

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku