Sidebar

Naujienos

20240221 Šimanauskienė 2Mokslo ir inovacijų skyriaus vadovė doc. dr. Viktorija Šimanauskienė / Asmeninio albumo nuotr.

Š. m. vasario 5 d. prie VU Medicinos fakulteto bendruomenės prisijungė doc. dr. Viktorija Šimanauskienė – socialinių mokslų (vadybos) mokslų daktarė, turinti didesnę nei 5-erių metų vadovavimo, ilgametę (daugiau nei 13-os metų) nacionalinių ir tarptautinių projektų vadovavimo, valdymo ir administravimo patirtį. Viktorija yra kolektyvinių monografijų, mokslo studijos, straipsnių autorė ir bendraautorė.

Doc. dr. Viktorija Šimanauskienė skirtingose institucijose sukaupė mokslo ir inovacijų veiklos organizavimo, politikos formavimo, mokslinių tyrimų, eksperimentinės plėtros ir inovacijų projektų iniciavimo, finansavimo diversifikacijos bei tinklaveikos patirtis. Mokslininkė taip pat užsiėmė inovacijų ekosistemos plėtros vykdymu, bendradarbiavimo ir sinergijos skatinimu tarp skirtingų suinteresuotųjų šalių, verslo bei mokslinių tyrimų centrų, mokslo ir studijų institucijų nacionaliniu ir tarptautiniu mastu.

„Dinamiškoje, globalioje, ne tik naujų technologijų, dirbtinio intelekto, bet ir pandemijos, karų veikiamoje realybėje – prisitaikymas prie VUCA aplinkos (angl. VUCA – volatility, uncertainty, complexity & ambiguity), gebėjimas keistis kintant aplinkai tampa būtinybe. Universitetas – nėra išimtis. Siekiant ne pasimesti, o prisitaikyti šioje pokyčių gausoje, vis augant ir keičiantis mokslininkams keliamiems reikalavimas, norint užtikrinti bendrąjį duomenų apsaugos reglamentą, etikos ir FAIR duomenų principus (kad jie būtų surandami (angl. findable), pasiekiami (angl. accessible), sąveikūs (angl. interoperable) ir tinkami pakartotinai naudoti (angl. reusable) – svarbu užtikrinti savalaikę ir maksimalią tiek administracinę, tiek konsultacinę pagalbą mokslininkams“, – įsitikinusi doc. dr. Viktorija Šimanauskienė. Pasak jos, tik sumažinant mokslininkams tenkančią administracinę naštą galima užtikrinti kūrybinio, mokslinio ir inovacinio potencialo augimą. „Siekdami aukštos kokybės mokslinės veiklos plėtros, kuri užtikrintų išorinių lėšų pritraukimą, VU Medicinos fakulteto konkurencingumą tarptautinėje aplinkoje ir inovacijų vystymą, kartu su fakulteto Mokslo ir inovacijų skyriaus komanda, tikiuosi, ne „statyti sienas“, o kurti bendrystę kolektyvinės lyderystės išdavoje ir sinergijoje“, – teigia naujoji Mokslo ir inovacijų skyriaus vadovė.

Darbo patirtis:

  • Vyriausybės strateginės analizės centre (vyresnioji politikos analitikė, laikinai einanti Veiklos valdymo grupės vadovės pareigas);
  • Nuo 2018 m. – Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijoje (Gynybos inovacijų centro direktorė, ekspertė, vyresnioji mokslo darbuotoja).
  • Nuo 2011 m. – beveik dešimtmetį Mykolo Romerio universiteto Mokslo ir inovacijų paramos centro komandos narė. 

Fakultetas

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku