Sidebar

Naujienos

2024 m. sausio mėn. VU Medicinos fakultete paskelbtas konkursas Sophie Valentina Ambroza vienkartinei vardinei stipendijai gauti.

Konkurse galėjo dalyvauti dar negavę Sophie Valentina Ambroza stipendijos (toliau – Stipendija), aktyviai dirbantys mokslinį darbą bei turintys mokslinių publikacijų studentai ir doktorantai. Pagal konkurso nuostatus stipendijos yra skiriamos vienam doktorantui ir vienam studentui. 2024 m. sausio 17 d. dekano įsakymu  buvo sudaryta pretendentų vienkartinei vardinei stipendijai gauti vertinimo komisija ir nustatyti 2024 m. vienkartinių stipendijų dydžiai: 600 Eur – studentui ir 800 Eur – doktorantui.

Šiais metais konkurse dėl vienkartinės vardinės stipendijos iš  Sophie Valentina Ambroza testamento lėšų skyrimo dalyvavo 23 Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto studentai bei VU Medicinos ir sveikatos mokslų doktorantūros mokyklos medicinos ir odontologijos mokslo krypties doktorantūros komitetų pateiktos 5 doktorantų kandidatūros.

Visuomenės sveikatos mokslo krypties doktorantūros komitetas doktorantų kandidatūrų neteikė.

20240312_Ambroza_Kristina.jpgKristina Marcinkevičiūtė / MF archyvas

Vertinimo komisija įvertino prašymus pateikusių studentų mokslinę veiklą – straipsnius, skaitytus mokslinius pranešimus, pateiktus studentų svertinius studijų vidurkius – ir nutarė vienkartinę vardinę stipendiją iš Sophie Valentina Ambroza testamento lėšų skirti Medicinos studijų programos VI kurso studentei KRISTINAI MARCINKEVIČIŪTEI.

„Labai smagu būti pastebėtai ir apdovanotai stipendija už mokslinę veiklą. Tai suteikia pojūtį, kad pastangos ir įnašas į mokslo sritį yra vertinami. Na ir, žinoma, apdovanojimas suteikia dar daugiau entuziazmo ir motyvacijos tęsti akademinę veiklą ir pačiai tobulėti mokslo srityje“, – įspūdžiais po apdovanojimo pasidalino studentė Kristina Marcinkevičiūtė.

20240312_Ambroza_Kamile.jpgKamilė Čerlinskaitė-Bajorė / MF archyvas

Vertinimo komisija taip pat įvertino VU Medicinos ir sveikatos mokslų doktorantūros mokyklos medicinos ir odontologijos mokslo krypties doktorantūros komitetų pateiktų doktorantų kandidatūrų mokslines publikacijas ir nutarė vienkartinę vardinę stipendiją iš Sophie Valentina Ambroza testamento lėšų skirti medicinos mokslo krypties doktorantei KAMILEI ČERLINSKAITEI–BAJOREI.

„Dėkoju VU Medicinos fakultetui ir Sophie Valentina Ambroza stipendijos fondui. Mokslininko darbo didžioji dalis yra nematoma, už kiekvienos sėkmingos publikacijos slepiasi daug valandų, praleistų prie darbo metodologijos, analizės, rašymo ir perrašymo. Toks pastebėjimas ir nuveiktų darbų įvertinimas mane, kaip jauną mokslininkę, motyvuoja toliau eiti pasirinktu keliu“, – padėką už įvertinimą išreiškė dokt. Kamilė Čerlinskaitė-Bajorė.

-

Vertinimo komisiją stipendijai iš Sophie Valentina Ambroza testamento lėšų gauti sudaro:

Prof. dr. Dalius Jatužis (komisijos pirmininkas);

Prof. dr. Edvardas Algirdas Tamošiūnas;

Prof. dr. Tomas Poškus;

Prof. dr. Vilma Brukienė;

Prof. dr. Natalja Istomina;

Doc. dr. Karolis Ažukaitis. 

Fakultetas

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku