Sidebar

Naujienos

jo1Jovilė Aukštuolytė-Čiesiūnienė. Asmeninio archyvo nuotr.

Farmacija ir meilė gamtai bei sodininkystei – visa tai suderinama. Puikiausias to pavyzdys – Vilniaus Universiteto Farmacijos studijų alumnė Jovilė Aukštuolytė-Čiesiūnienė, kuri šiandien sėkmingai dirba vaistininke Trakų vaistinėje. Ji neslepia, kad nuo pat studijų pradžios svajojusi pagal profesiją dirbti ne didmiestyje, o būtent mažame mieste, arčiau gamtos.

Jovilė – iš pirmosios VU farmacijos studentų laidos

Gamtos ir tikslieji mokslai visuomet traukė Jovilę ir puikiai jai sekėsi. Anot jos, sprendimą, ką studijuoti, ji priėmė ne viena, o su visa palaikymo komanda.

„Vyresnėse klasėse mąsčiau, kad norėčiau studijuoti mokslą, besisiejantį su medicina, bet ne pačią mediciną. Taip mano akiratyje atsirado farmacijos studijos. Paskatinta tėvų ir savo biologijos mokytojos bei įsivertinusi tai, kad vaistininko profesija visuomet bus reikalinga, nusprendžiau, kad verta pabandyti. Taip ir atsidūriau farmacijos studijose“, – pasakoja Jovilė.

„Mūsų kursas buvome pirmoji VU Farmacijos studentų laida, todėl juokais save vadindavome bandomaisiais triušiais, – šypsosi Jovilė. – Studijos tikrai nebuvo lengvos, ypač pirmaisiais metais, kol reikėjo priprasti prie kitokios nei mokykloje mokymosi tvarkos ir sistemos, o man, kaip atsikrausčiusiai iš mažo miestelio, priprasti ir prie sostinės.“

Jovilei įsilieti į studento gyvenimą pavyko gerai ir, anot jos, studijos, nors ir nelengvos, praėjo labai gerai. Ji džiaugiasi savo kurso draugais, nes būtent jie padėjo, kad studijos būtų lengvesnės.

„Labai smagu, kad priklausydami Medicinos fakultetui, turėjome galimybę lankytis ir ligoninėse, taip pat išklausėme daug medicininių dalykų. Žinoma, ir labai daug įvairių chemijos atšakų. Smagu, kad vyresniuose kursuose mus lankė dėstytojai iš užsienio, kurie leido į mūsų specialybę pažvelgti dar plačiau ir giliau. Tuo metu aš labiausiai mėgau klinikinius dalykus apie ligas ir patologijas bei farmakologiją, kurie vaistininko darbe yra vieni svarbiausių“, – sako Jovilė.

Po studijų Jovilė sėkmingai derino du darbus – vaistinėje ir įmonėje, gaminančioje maisto papildus bei arbatas. Trumpam laikui ji buvo palikusi darbą vaistinėje ir darbavosi tik įmonėje, tačiau šiandien viskas spėjo vėl pasikeisti.

„Iš įmonės aš pasisėmiau daug vertingų žinių, tačiau, praėjus kuriam laikui ir gavus gerą pasiūlymą, nusprendžiau, kad verta grįžti į vaistinę. Šiame darbe, lyginant su tradiciniu darbu biure, mačiau pliusų, pavyzdžiui, lankstus darbo grafikas, kurį gali dėliotis šiek tiek kitaip ir turėti laisvus rytus ar vakarus, o gal ir laisvadienį vidury savaitės“, – įvardija Jovilė.

Visada svajojo gyventi šalia gamtos

Jaunoji vaistininkė yra kilusi iš nuostabaus, ežerais apsupto miestelio Rokiškio rajone – Jūžintų. Nors ji studijavo ir kurį laiką gyveno Vilniuje, visada svajojo turėti savo namą ir kiemą šalia gamtos.

„Man visada norėjosi būti arčiau gamtos ir žalumos, kadangi esu užaugusi mažame miestelyje ir labai myliu gamtą ir buvimą gryname ore. Būtent tai paskatino mus su vyru ieškoti gyvenamosios vietos ne tik Vilniuje. Taip atsidūrėme Trakuose, kurie atitiko visus mūsų lūkesčius. Tai gražus ir jaukus nedidelis miestas, kuriame pilna gyvybės ir istorijos, daug gamtos, o ir Vilnius visai šalia“, – pasakoja Jovilė.

Anot jos, didžiausias privalumas mažame mieste yra tai, kad viskas yra lengvai pasiekiama – per kelias minutes galima nuvažiuoti į darbą, artimiausias parduotuves, gamtą ar prie ežero. O ir žmonės vieni kitus pažįsta, noriai padeda.

„Į Trakus persikraustėme dar visai neseniai, bet jau džiaugiuosi ramiu ir lėtu gyvenimo tempu, gražiomis apylinkėmis. Jau spėjau pastebėti, kad čia visi vieni kitus pažįsta, noriai pagelbėja ir supažindina su miestu, rekomenduoja, kur skaniai pavalgyti ir kur apsilankyti. Ir svarbiausia – pagaliau atėjo pavasaris, kai jau tuoj po darbo vaistinėje ar laisvomis dienomis galėsiu savo mažose lysvėse sėti ir auginti daržoves. Labai džiaugiuosi bundančia gamta“, – šypsosi VU alumnė.

Eurovaistinės turinys

Fakultetas

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku