Sidebar

Naujienos

benediktas_r.jpgBenediktas Rimdeika / Asm. archyvo nuotr.

Po farmacijos studijų Vilniaus universitete – į kur kas ramesnį Kėdainių miestą. Būtent tokį profesinį kelią pasirinko VU alumnas Benediktas Rimdeika. Šiandien jaunąjį vaistininką galima sutikti Kėdainių vaistinėje, kurioje jį atpažįsta vis daugiau vietinių gyventojų. Nors retas jaunuolis po studijų išsikrausto dirbti ir gyventi į mažesnį miestą, Benediktas neslepia – būtent tai jam atvėrė daugiau galimybių.

Kelias iki vaistininko profesijos

Iš Kelmės kilusiam Benui nuo mokyklos laikų sekėsi chemija ir biologija, todėl dvyliktoje klasėje apsisprendė studijuoti būtent farmaciją bei tapti vaistininku.

„Aš mėgstu padėti žmonėms įvairiose gyvenimo situacijose, todėl vaistininko profesija pasirodė man tinkamiausia. Šitaip atsidūriau Vilniaus universitete. Farmacijos studijos sekėsi gerai, ir nebuvo labai sunku. Labiausiai mėgau mikrobiologijos ir anatomijos dalykus, taip pat patiko pats gyvenimas Vilniuje studijų metais“, – šypsosi jaunasis vaistininkas Benediktas.

Po studijų – į Kėdainius

Didmiestis ar mažas miestas – apsispręsti, kur gyventi ir dirbti, Benui iš pradžių nebuvo lengva. Anot jo, reikėjo pasverti visus „už“ ir „prieš“.

„Vos pabaigęs Farmacijos studijas Vilniuje, persikrausčiau gyventi į Kauną. Pradėjau ieškoti darbo pagal specialybę, o tai mane paskatino labiau pasidomėti, kokie yra privalumai vaistininkui didmiestyje ir mažesniame mieste. Visgi, greitai nusprendžiau, kad mažesnio miesto privalumai svaresni. Čia yra lėtesnis gyvenimo tempas, niekas neskuba, žmonės atrodo laimingesni, taip pat nėra spūsčių“, – pasakoja Benediktas.

Tapęs Kėdainių vieno didžiausių vaistinių tinklų vaistininku, šiandien Benediktas įžvelgia dar daugiau profesinių privalumų šiame mieste. Darbas čia jam suteikia galimybę įgyti ne tik įvairios profesinės patirties, bet ir užmegzti glaudesnius ryšius su miesto bendruomene, taip prisidedant prie jų sveikatos gerinimo.

Benediktas neslepia, kad Kėdainiuose jo laisvalaikis tapo daug turiningesnis. Jaunasis vaistininkas spėjo atrasti ir naujų hobių.

„Kėdainiuose gyvenimo tempas yra lėtesnis. Tai suteikė man daugiau laiko atsipalaiduoti ir užsiimti veiklomis, kurioms neturėjau laiko gyvendamas Vilniuje. Persikraustęs čia atradau naujus hobius ir prisiminiau senuosius – bėgimą, važinėjimą dviračiu ir riedučiais, pasivaikščiojimus gryname ore. Tad šiandien galiu užtikrintai pasakyti, kad darbas ir gyvenimas čia suteikė daug daugiau laiko ir galimybių“, – teigia VU alumnas vaistininkas Benediktas Rimdeika.

Eurovaistinės turinys

Fakultetas

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku