Sidebar

Naujienos

processed-91813933-8BBF-44A5-92C6-67D8C6D64B3A_1.pngKairėje: jaun. asist. Viktorija Kielė / Asm. archyvo nuotr.

Šių metų balandžio 22-26 d. VU Medicinos fakulteto (MF) Sveikatos mokslų instituto Slaugos katedros jaunesnioji asistentė ir mokslo darbuotoja, doktorantė Viktorija Kielė vyko į Turku Universiteto Medicinos fakulteto Slaugos mokslo katedrą Suomijoje. Vizito metu jaunoji mokslininkė dalyvavo studentų seminaruose – juose aptarti slaugos mokslinių tyrimų metodologijos klausimai, diskutavo su Turku universiteto Medicinos fakulteto Slaugos mokslo katedros doktorantais ir kitais nariais.

Aktyvios diskusijos, žinių ir patirties mainai tarp abiejų Universitetų atstovų išryškino mokslinių tyrimų svarbą slaugoje ir padėjo jaun. asist. V. Kielei gilinti kompetencijas slaugos mokslo srityje.

Vizito metu taip pat iki galo suderintas ir pasirašytas projekto „ProCompNurse“ lietuviškų duomenų perdavimo sutartis, kuri leis Vilniaus universiteto atstovėms jaun. asist. Viktorijai Kielei ir prof. Nataljai Istominai laisvai disponuoti lietuviškų „ProCompNurse“ pacientų, slaugos administratorių ir Lietuvos baigiamojo kurso slaugos studentų apklausų duomenimis atliekant tolimesnius profesinės slaugytojo kompetencijų tyrimus.

Viktorija Kielė dėkoja Turku universiteto Medicinos fakulteto Slaugos mokslo katedros nariams ir slaugos doktorantams, ypač – dr. Sannai Koskinnen ir prof. Helenai Leino-Kilpi už šiltą priėmimą ir suteiktas konsultacijas apie slaugos mokslinius tyrimus.

Fakultetas

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku