Sidebar

Naujausi įvykiai

MF Farmacija Web 1920x633px

Vilniaus universiteto Medicinos fakultetas organizuoja nuotolinį simpoziumą 'Assessing the risks of pharmaceuticals using electronic health record (EHR) data'. Daugelyje šalių įdiegus ir pradėjus klinikinėje praktikoje naudoti elektronines vaistų skyrimo sistemas, atsiranda poreikis įvertinti jų poveikį visuomenei. Šiuo metu ieškoma būdų į vaistų skyrimo sistemas integruoti kuo daugiau pacientų sveikatos duomenų (pvz. genetinių tyrimų duomenis) bei diskutuojama dėl pačių vaistų skyrimo sistemų reguliavimo taisyklių. Šis klausimas yra aktualus ir tarpdiscipliniškas, reikalaujantis ne tik gydytojų ir vaistininkų, bet ir duomenų mokslininkų įsitraukimo. Lietuvoje nacionaliniu mastu jau yra įdiegta elektroninė vaistų sąveikų sistema, kuri leidžia e. recepto išrašymo metu vaistų sąveikas patikrinti automatiškai ir taip sumažinti vaistų keliamą riziką. Renginio metu bus dalinamasi Lietuvos ir užsienio patirtimis naudojant elektronines vaistų skyrimo sistemas.

Renginio data ir laikas: 2024 m. balandžio 17 d. nuo 14 val.
Vieta: nuotolinis renginys. Prisijungimo nuoroda.

Renginio programą galite rasti čia.

Apie savo dalyvavimą maloniai prašome pranešti užpildant registracijos formą. Registracija vyksta iki 2024 m. balandžio 15 d. 18 val.

Kontaktas pasiteiravimui: doc. dr. Kristina Garuolienė, el. paštas:  

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku