Sidebar

Naujausi įvykiai

VU Medicinos fakulteto Edukacinių kompetencijų skyrius ir Lietuvos Šaulių Sąjunga (LŠS) organizuoja „Taktinės medicinos principų mokymus“, skirtus akademiniam ir neakademiniam personalui.

Renginio data ir laikas: 2024 m. balandžio 27 d., (šeštadienis), 10:00–13:30 val. (1 val. 30 min. – teorijai ir 2 val. – praktikai).
Vieta: VU Medicinos fakultetas, M. K. Čiurlionio g. 21 (vieta bus patikslinta užsiregistravusiems dalyviams).

Mokymų metu dalyviai bus supažindinti su pirmosios pagalbos taktinėje medicinoje principais:

• naudojamomis priemonėmis,
• pagalbos eiliškumu,
• sužeistojo evakuacijos principais,
• struktūrizuotos informacijos apie sužeistąjį perdavimu,
• stabilizacinio punkto įrengimu.

Dalyviai išmoks užsidėti sau ir uždėti turniketą kitam, apžiūrėti ir suteikti pagalbą sužeistajam pagal MARCH protokolą, sutvarstyti žaizdą, stabdyti kraujavimą, panaudoti hipotermijos prevencijos priemones, užtikrinti kvėpavimo takų praeinamumą.

Mokymų lektoriai: LŠS, 10 Rinktinės, „Kovo“ kuopos med. paramos skyriaus šauliai.

Vietų kiekis ribotas! Grupėje numatyta 30 vietų, skirtų akademinių (10), neakademinių (10) padalinių darbuotojams ir rezidentų atstovams (10).
Jei į mokymus užsiregistruos daugiau norinčių, pirmenybė bus teikiama anksčiau užsiregistravusiems, o kitiems norintiems bus siūloma sudalyvauti mokymuose kitu metu (planuojama ir daugiau mokymų ateityje).

Prašoma iki š.m. balandžio 10 d. užpildyti registracijos formą pagal pareigas:

Registracijos forma akademiniam personalui.

Registracijos forma neakademiniam personalui.

Registracijos forma rezidentams.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku