Sidebar

Naujausi įvykiai

inranetas lt

Du stiprūs šalies akademinės medicinos centrai – Lietuvos sveikatos mokslų ir Vilniaus universitetas – visuomenę ir politikus kviečia opiai diskusijai.

Kas laukia šalies universitetinės medicinos? Kuria kryptimi pasuksime rengiant medikus Lietuvoje? Ar gydytojus rengiančių universitetų lyderystė apskritai svarbi nacionalinei sveikatos ekosistemai? Kelti šiuos klausimus abiejų universitetų atstovus skatino ne vien pastarųjų metų įvykiai – COVID-19 pandemija ir geopolitiniai sukrėtimai, lėmę naujus iššūkius dirbtinio intelekto naudojimo, žmogiškųjų išteklių, racionalaus sveikatos priežiūros sistemos valdymo srityse.

Su akivaizdžiais sunkumais susiduria ir pati akademinė medicina: nesubalansuotas išteklių paskirstymas ir jų trūkumas, valstybės paramos medikams stygius, auganti skirtis tarp universitetų ir rezidentūros studijų, neveiksmingas akademinės medicinos potencialo išnaudojimas ragina neatidėliojant peržiūrėti šiandienos sveikatos politiką.

Šiandien žinomi šalies gydytojai, iškilūs medicinos autoritetai primena: pasaulio medicinos ir sveikatos mokslo pažangą beveik tūkstantį metų užtikrino geriausių universitetų medicinos mokyklos – nuo JAV Harvardo iki Švedijos Karolinska instituto. Lietuvos sveikatos mokslų ir Vilniaus universitetuose vykdomos medicinos ir sveikatos bei gyvybes mokslų studijos unikaliai formuoja šalies sveikatos apsaugos sistemą, nes kuria jai svarų mokslinį pagrindą, ugdo ir puoselėja įrodymais grįstą Lietuvos žmonių sveikatos priežiūrą.

Ar bus išgirstas universitetų atstovų balsas? Apie tai – forume „Universitetai, medicina ir sveikatos apsaugos sistema: dabartis ir ateitis“. Kviečiame diskusijai. 

Laikas: 2024 m. balandžio 26 d. 9:00–16:30 val. 

Vieta: VU Mokslinės komunikacijos bei informacijos centras, Saulėtekio al. 5, Vilnius.  

Programa

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku