Sidebar

Naujausi įvykiai

Vilniaus universiteto (VU) kamerinis orkestras (meno vadovas Modestas Jankūnas) ir Briuselio choras „Lassenne Vocale“ (meno vadovas Ivan Yohan) pristato koncertą „Body&Soul“, kuriame nuskambės Steve'o Dobrogosz džiazinės „Mišios“. Koncertas įvyks gegužės 4 dieną, 19 valandą, Vilniaus Šv. Jonų bažnyčioje.

Netradiciniu būdu mišriam chorui, fortepijonui ir styginių orkestrui parašytos Steve'o Dobrogosz  mišios – originalus kamerinės muzikos kūrinys, kuriame jaučiama romantizmo ir džiazo įtaka. Mišiose persipina religinis tekstas ir žmogiškų jausmų bei aistros intonacijos. Šio kūrinio versija mišriam chorui, fortepijonui ir styginių orkestrui bus pristatyta gegužės 4 d., 19 val. Šv. Jonų bažnyčioje Vilniuje, o fortepijono partiją atliks pianistė Eglė Andrejevaitė.

Koncerte taip pat skambės Gustavo Holsto, Charleso Williamo Stanfordo ir Ivano Yohano kūriniai, tyrinėjantys žmogaus kūno ir sielos temą.

Koncerto pavadinimas žada kelionę tiek fizinės, tiek dvasinės būties sferose, o atrinktos kompozicijos gražiai įkūnija šį dvilypumą. Gustavo Holsto „Šv. Pauliaus siuita“ sužadins gyvybingumo ir judėjimo pojūtį  – ji rezonuoja su kūnišku mūsų būties aspektu. Tuo tarpu Holsto „Vakaro sargyba“ ir Charleso Villierso Stanfordo „Beati quorum via“ kompozicijos gilinasi į eterinę sritį, siūlydami savistabos ir dvasinio apmąstymo akimirkas. Ivano Yohano „Agnus Dei“ ir „Après un rêve“ dar labiau pagilins šį tyrinėjimą, sumaišydami sakralinio ir pasaulietinio grožio elementus, paliesdami žmogaus ilgesio ir transcendencijos esmę. Pabaigoje Steve'o Dobrogoszo „Mišios“ suteiks vienijančią, jėgą, jungiančią žemiškąsias ir dieviškąsias gijas, galiausiai nukreipiančias klausytojus į gilią kūno ir sielos kelionę.

Durys atsidaro: 18:30

Vaikai iki 7 metų neįleidžiami.

Daugiau informacijos rasite čia.

05.04 Kamerinio koncertas TV ekranams

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku