Sidebar

Mokslo naujienos

Š. m. kovo mėnesį pradedamas įgyvendinti Horizon Europe projektas „Alliance4Life Bridging the Research and Innovation Gap in Life Sciences“. Šiame ambicingame projekte dalyvauja 13 Europos mokslo institucijų iš 12 Vidurio ir Rytų Europos šalių, siekiančių prisidėti prie mokslinių tyrimų ir inovacijų diegimo rezultatų atotrūkio mažinimo ES.

Džiaugiamės pranešti, kad Vilniaus universitetas yra vienas iš šio projekto partnerių, o projekto vadovas yra Mokslo ir inovacijų prodekanas doc. dr. Karolis Ažukaitis.

Šiuo projektu bus siekiama ne tik modernizuoti aukštąjį mokslą mokslinių tyrimų ir inovacijų srityje, bet ir didinti MTEPI (mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros ir inovacijų) ekosistemos dalyvių kompetencijas besiplečiančiose (angl. Widening) šalyse. 

Projekto veiklos truks ketverius metus, o jo tikslai apims visą inovacijų vertės grandinę - nuo aplinkos, kurioje gimsta idėjos ir vyksta tarpdisciplininis bendradarbiavimas, iki novatorių įgūdžių ugdymo ir tarpsektorinio bendradarbiavimo, siekiant skatinti inovacijas ir jų vertę.

Tikimės, kad ši iniciatyva turės didelės reikšmės moksliniams tyrimams ir inovacijoms ne tik mūsų universitete, bet ir visoje Europos Sąjungoje.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku