Sidebar

Studijų naujienos

Nuo 2022 m. lapkričio mėn., Vytauto Didžiojo universiteto Socialinių tyrimų centras vykdo naują Europos Sąjungos Erasmus+ programos projektą „Įtraukūs universitetai, vedantys į įtraukią visuomenę“ (INCLUSIES). 

Projekto metu tyrėjos ir tyrėjai iš Lietuvos, Italijos ir Graikijos sieks geriau suvokti LGBTQI+ akademinės bendruomenės narių kasdienybės patirtis universitetuose, diskriminacijos seksualinės orientacijos, lytinės tapatybės ir lyties charakteristikų pagrindu formas, bei egzistuojančių įtraukių praktikų spragas ir poreikį akademinėje aplinkoje. 

Pagrindinis projekto tikslas – pasiūlyti būdus, padėsiančius akademinėje aplinkoje stiprinti aktyvų stebėjimą ir palaikymą (angl. bystandership), įvykus diskriminacijos incidentams, bei skatinti jaunus žmones aktyviai priešintis diskriminacijai.Manoma, kad aktyvus vaidmuo kovojant ir užkertant kelią diskriminacijai dėl seksualinės tapatybės, lytinės tapatybės ir lyties požymių leis kurti įtraukesnius universitetus ir tuo pačiu – saugią ir įtraukią visuomenę. 

KVIETIMAS DALYVAUTI TYRIME 

Projekto komanda kviečia įvairių Lietuvos universitetų studentes/us, dėstytojas/us dalyvauti tyrime ir taip prisidėti prie saugesnės ir įtraukesnės akademinės aplinkos kūrimo.

Tyrime galima dalyvauti keliais būdais: 

  1. Nuotolinis interviu.Šių interviu metu bus siekiama išsiaiškinti Jūsų asmenines patirtis, susijusias su akademinėje aplinkoje pasireiškiančia diskriminacija seksualinės orientacijos, lytinės tapatybės, lyties požymių pagrindu, bei nuomones dėl įtraukių praktikų diegimo akademinėje aplinkoje. Interviu bus atliekamas tik su studentais/ėmis.
  2. Autofotografijos apklausa. Apklausos dalyviai turės pateikti penkias nuotraukas pagal nurodytas tyrėjų gaires ir raštu atsakyti į kelis klausimus apie kiekvieną nuotrauką.

Tyrimo dalyvių konfidencialumas bus garantuotas. Interviu metu surinkta medžiaga bus saugoma ir naudojama mokslinėse publikacijose nuasmeninta.

Jeigu susidomėjote, turite klausimų ar norite dalyvauti tyrime, prašome susisiekti su VDU Socialinių tyrimų centro tyrėja dr. Gintarė Pocė, el. p.

Studijos

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku