Sidebar

Studijų naujienos

20231012 MaltieciaiMF archyvo nuotr.

Domiesi pirmąja pagalba? Supranti to svarbą? O gal kažkada svarstei, jog norėtum ir pats/pati pirmosios pagalbos mokyti kitus? Esi studentas sveikatos mokslų srityje, o gal jau turi patirties pirmojoje pagalboje, kuria galėtum pasidalinti? Turiu tau pasiūlymąJaunieji maltiečiai ieško savanorių, kurie galėtų vesti Jaunųjų paramedikų programos kursą jaunuoliams. 

KĄ REIKĖS DARYTI? 

Kartu su kitais komandos nariais vesti teorinius ir praktinius pirmosios pagalbos užsiėmimus Jaunųjų paramedikų programos dalyviams (nuotoliniu būdu ir gyvai). 

Jaunųjų paramedikų programos dalyviai: 14-25 metų jaunuoliai, norintys įgyti žinių ir gebėjimų teikti pirmąją pagalbą (dažniausiai mokyklų moksleiviai). 

Jaunųjų paramedikų programos tikslas: paruošti 14-25 metų jaunuolius, kurie savarankiškai gebėtų suteikti pirmąją pagalbą, atpažinti gyvybei grėsmingą būklę, užtikrinti savo ir nukentėjusio saugumą.

KĄ MES SUTEIKSIME TAU? 

Savanoriams suteikiame visokeriopą pagalbą - paruošiamuosius mokymus, mokymo medžiagą, inventorių, palydėjimą, programos koordinavimą. Taip pat turėsi galimybę dalyvauti įvairiuose budėjimuose („Jūros šventėje“, „Velomaratone“ ir daugybėje kitų) kartu su pirmos pagalbos specialistais. Galėsi prisidėti ir prie kasmetinių Jaunųjų paramedikų nacionalinių varžybų organizavimo bei įgyvendinimo!

Keletas reikalavimų dalyviams: 

  • Būti pilnamečiu ir baigusiam vidurinę mokyklą; 
  • Turėti pirmos pagalbos žinių ir gebėti ją suteikti;  
  • Galimybė skirti ne mažiau 10 valandų per mėnesį savanorystei (pasiruošimas, mokymų vedimas, bendri nuotoliniai savanorių susitikimai, varžybų organizavimas taip pat įeina į savanorystės laiką); 
  • Galimybė dalyvauti mokymuose, kurie vyks lapkričio mėnesį (17-19 dienomis), Vilniaus rajone. Mokymai prasidės penktadienį vakare ir baigsis sekmadienį, antroje dienos pusėje. 

Mokymų išlaidas dengiame iš organizacijos lėšų.  

Prisijunk prie komandos ir susitiksime! Nesnausk, nes registracija tęsiasi iki lapkričio 10 dienos! Registracija: https://forms.gle/NSvH33r9CgjbuXZb6

Jei turi klausimų – rašyk: jauniejiparamedikai@maltieciai.lt

Studijos

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku